Styrelsen för Båt- och Sjöfartsmuseet i Onsala önskar intresserade grupper och besökare varmt välkomna till museet. Öppettider sommaren 2018 v.g. se nedan.

Önskas guidning av museet är kostnaden 400 kr. + inträde 30 kr / person. Önskas kaffe och fralla tillkommer 50 kr. / person. Guidning av skolklasser 400 kr. Tag gärna kontakt med oss på telefon eller e-post för att diskutera upplägg.

Under hösten 2018 kommer vi åter att ha ett antal intressanta föredrag på torsdagskvällar i oktober och november. Första föredraget äger rum den 4 oktober. Aktuell lista för hösten 2018 kommer att nås via länken "Aktiviteter/Föredrag". Samtliga föredrag startar kl 19 i Båtmuseets lokaler, Hagards väg 1, Onsala.

Inträde till föredragen är 70 kr för medlemmar i föreningen, 90 kr för övriga. Betalningen inkluderar fika. Vi tar Swish.

Föredragen stöds av Kungsbacka kommun, Kultur och Fritid och av Sensus.

Ni är varmt välkomna!

Onsala Maritima Dag

Välkommen till en dag på Båtmuseet i havets tecken. För fjärde gången arrangeras dagen tillsammans med föreningar och företag i Onsala. Det blir många aktiviteter för både barn och vuxna, såsom start av tändkulemotorn, guidning, café, knoptävling, fiskdamm, flugfiske, barnpyssel, båtutställning, lotteri, modellbåtar, trubadur, skattjakt och mycket mer.

Tips från Kryssarklubben! Tag med din uppblåsbara flytväst för gratis kontroll och montering av säkring till gaspatronen. Behövs reservdelar, finns dessa till försäljning.

OMD5maj2018 Affisch

Öppettider och sommaraktiviteter 2018

Museet är sommaröppet för allmänheten onsdagar och söndagar  6 juni  t.o.m. 9 september, kl.13-16. Mer information finns under rubriken aktiviteter.

• Onsala Maritima Dag lördag den 5 maj, kl 12-16.
  • Invigning av sommarutställningen  om Lars Gathenhielm äger rum söndag den 6 juni kl. 13. Utställningen pågår 6 juni - 9 september.
  • Öppettider i sommar är på onsdagar och söndagar kl.13-16.
  • Barn-och familjeaktiviteter söndagarna 10 juni, 22 juli och 19 augusti kl. 13-16. Inträde för barn 40 kronor.
  • Sommarpolitik i Onsala varje torsdagskväll på museet 28 juni - 16 augusti, kl 19-21.
  • Allsång 12 augusti kl. 16.
  • Kulturarvsdagen 8 september kl. 13-16.